میوه ها و سبزیجات

همه چیز در مورد هلو

هُلو میوه آبدار درخت هلو (نام علمی Prunus Persica :در لاتین به معنی سیب ایرانی) است که دارای یک هسته سخت، گوشت زرد، یا نسبتاً سفید و پوستی مخملی می‌باشد. بر اساس چسبیدن گوشت به هسته این میوه به دو دسته هسته‌جدا و هسته‌چسب تقسیم می‌شوند. یکی از میوه هائیکه تا حد زیادی با هلو ارتباط دارد شلیل است. ارتباط شلیل‌ها با این میوه تا حدی است که در واقع گاهی اوقات محصولات هلو حاوی تعداد کمی شلیل هستند و برعکس. شلیل در واقع نوعی هلو با ژن مغلوب است که تولید میوه‌های بدون کرک می‌کند. درخت این میوه سه نوع شاخه ساده ، مرکب و کاذب تولید می‌کند. شاخه‌های ساده فقط جوانه رویشی تولید می‌کنند. شاخه مرکب، جوانه رویش و زایشی و شاخه کاذب در طول شاخه جوانه زایش و در نوکم جوانه رویشی تولید می‌کند که در هنگام هرس نوک شاخه کاذب حذف می‌شود. جوانه گل هلو ساده بود و در جانب شاخه‌های یک ساله تشکیل می‌شود.

درباره درخت هلو:

درخت این میوه از زمان های قدیم در چین وجود داشته و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . در قرون وسطی از آن بصورت یک داروی گیاهی استفاده می کردند. درخت هلو درختی است زیبا به بلندی تقریبا ۵ متر که دارای شاخه های زیادی می باشد

برگ های آن بیضی شکل ، دراز ودارای کناره های اره ای است . گل های هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگ ها ظاهر شده و منظره زیبایی به درخت می دهد . گل های این میوه به رنگ صورتی ، قرمز یا سفید می باشد . میوه این میوه گرد و به رنگ طلایی و سرخ است که روی آن را کرک های زیادی پوشانده است. هسته این میوه بسیار سخت است و درون آن مغز هسته قرار درد که تلخ است .

ترکیبات شیمیائی هلو:

گل و مغز هسته این میوه دارای امیگدالین می باشد . برگها و شاخه های هلو دارای امیگدونیتریل و فلاوونول گلیکوسید است .

مغز هسته سمی است و مصرف آن موجب مسمومیت می شود از این جهت برای معالجه امراض فقط مقدار کمی هسته این میوه مصرف می شود و آنهم باید    ((تحت نظر پزشک باشد.))

در هر صد گرم هلو مواد زیر موجود است:

آب
۸۸ گرم

ویتامین ب.   یک.  ۱۴۰۰ واحد

انرژی ۳۵ کالری

ویتامین ب ۱۰/۰۲ میلی گرم

فسفر۱۷ میلی گرم

ویتامین ب  ۰/۰۵میلی گرم

پتاسیم۲۰۰ میلی گرم

ویتامین ب ۳۱ میلی گرم

کلسیم۸ میلی گرم

ویتامین ث. ۷ میلی گرم

آهن ۰/۵ میلی گرم

نشاسته ۹ گرم

ضمنا هلو دارای منیزیوم و برومیوم نیز می باشد .

خواص درمانی هلو:

این میوه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و دارای خواص زیر می باشد :

۱. هلو ملین است و باعث تسکین تشنگی می شود

۲ . برای رفع بوی بد دهان هلو بخورید

۳. این میوه در افرادیکه گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود

۴. روغن مغز هسته این میوه برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است

۵. روغن مغز هسته این میوه را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی درد

۶. برای برطرف کردن زخم هایی که در بدن اطفال و پشت گوش آنها می زند هسته این میوه را در آتش بیاندازید تا بسوزد سپس مغز هسته را در آورده و له کنید و بر محل زخم بمالید.

۷. خانمهای حامله اگر می خواهند بچه زیبایی داشته باشند باید این میوه بخورند

۸. مغز هسته این میوه سمی است

۹. مغز هسته این میوه برای  مالیدن  بر محل درد رماتیسم مفید است

۱۰ . جوشانده برگهای درخت این میوه برای بیماریهای پوست مفید است پوست را با این دم کرده بنوشید

۱۱. برای بیماریهای مجاری ادرار ، سنگ کلیه و ورم مثانه جوشانده برگهای درخت این میوه را تهیه کرده و یک فنجان در روز بخورید .

۱۲ . دم کرده برگ یا گل این میوه برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود

۱۳. هلو را له کنید و بصورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع کرم روده روی شکم آنها قرار دهید

۱۴. برگ این میوه و جعفری را با روغن زیتون مخلوط کرده و روی سوختگی و محل ضرب دیدگی بگذارید

۱۵. بهترین ماسک زیبایی را می توانید از هلو تهیه کنید برای طراوت و جوان کردن پوست این میوه را پوست کنده وله کنید و روی پوست قرار داده و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند و پس از آن صورت را با اب بشوئید

۱۶. برای برطرف کردن بواسیر مغز هسته هلو را بصورت پماد درآورده و به مقعد بمالید .

۱۷. جوشانده پوست درخت این میوه اثر تب بر دارد

۱۸ . خوردن این میوه سموم را از بدن خارج می کند

۱۹ . برای وزن کم کردن این میوه بخورید

۲۰. کسانیکه زخم معده دارند و یا مبتلایان به ورم معده و یا روده باید با شکم خالی هلو بخورند

۲۱ . این میوه میوه خوبی برای اشخاص مسن است مشروط براینکه با شکم خالی بخورند که زود هضم شود

۲۲ . جوشانده گل این میوه کرم کدو و کرم معده را از بین می برد .

مضرات هلو:

این میوه برای اشخاص سرد مزاج مضر است. به همین دلیل این افراد باید هلو را با عسل یا زنجبیل بخورند.

خوردن شکوفه این میوه برای زنان بار دار ممکن است باعث سقط جنین شود.

هضم این میوه برای بعضی از اشخاص سخت است و نفخ ایجادمی کند . همیشه برای اینکه نفخ ایجاد نکند باید آنرا اقلا نیم ساعت قبل از غذا خورد .

نمایش بیشتر

حامد قناد

پیش به سوی یک زندگی سالم ................. ?

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

دکمه بازگشت به بالا