طب سنتی و گیاهان

خواص شگفت انگیز گل سرخ

🌹 #گل_سرخ

⬅️ دیگر نام‌ها:
#گل_محمدی، ورد الاحمر بُستانی، گل گلاب
نام‌های علمی:
Rosa damascena Mill و
Rosa centifolia L.

🔰 طبیعت گل سرخ را برخی معتدل و برخی سرد و خشک دانسته‌اند.

🔅 از گل سرخ می‌توان به روش‌های مختلف، مانند گل‌برگ‌های تازه، گل خشک‌کرده یا دم‌نوش آن بهره برد.

☕️ دستور تهیه دم‌نوش گل سرخ:

یک قاشق غذاخوری گل سرخ را به همراه یک قاشق غذاخوری چای سیاه یا سبز، در یک قوری با دو لیوان آب جوش، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم کنید.
این دم‌نوش را می‌توانید همراه با عسل میل نمایید.

💢 با نگاهی به منابع طب ایرانی، می‌توان برخی خواص گل سرخ را چنین برشمرد:

۱. مقوی قوا و ارواح
۲. مقوی قلب و شادی‌بخش
۳. مقوی مغز و قدرت فکر و حافظه
۴. مقوی کبد و معده و گوارش
۵. ملین و مسکن صفرا و بلغم
۶. مقوی دندان و لثه
۷. رفع‌کننده تپش قلب ناشی از حرارت زیاد
۸. مفید برای ترمیم سائیدگی و تحریک پوست توسط عامل خارجی

⛔️ مضرات:
– زیاده‌روی در مصرف گل سرخ، باعث تشنگی و ضعف نیروی جنسی می‌شود.

– بوئیدن گل سرخ در افراد مستعد می‌تواند باعث ایجاد عطسه، زکام و نزله شود.

💢 در منابع پزشکی نوین نیز خواص زیادی برای گل سرخ برشمرده شده است:

۱. آرام‌بخش و ضدافسردگی
۲. مقوی حافظه
۳. مؤثر بر پیشگیری و درمان آلزایمر
۴. مقوی ریه و سیستم ایمنی بدن
۵. مقوی کلیه و مفید در عفونت مثانه و مجاری ادراری
۶. مقوی قلب و دستگاه عصبی
۷. پاک‌کننده کبد و کیسه صفرا
۸. مسهل و ازبین‌برندهٔ باکتری‌های مضر روده و مفید برای بیماران مبتلا به اسهال خونی و التهاب دستگاه گوارش
۹. برطرف‌کننده بوی بد دهان
۱۰. تب‌بُر
۱۱. کاهندهٔ دردهای قاعدگی و تنظیم قاعدگی‌های نامنظم و شدید
۱۲. کاهندهٔ علائم یائسگی از جمله گُرگرفتگی
۱۳. مقوی معده و اشتهاآور

🔅 غرغره دم‌نوش گل سرخ، رفع‌کننده خون ریزی دهان و لثه است و به درمان آفت‌های دهانی و تورم لوزه‌ها کمک می‌کند.

🔅 بوئیدن گلاب نیز باعث تقویت دل (قلب) و دماغ (مغز)، حواس، و ایجاد نشاط است.

🔅 مربای خاص تهیه‌شده از گلبرگ‌های گل محمدی با عسل یا پودر قند، با نام عمومی معجون گلنگبین یا گلقند، برای تقویت معده و رفع یبوست، مصرف کهنی در طب ایرانی دارد.

🔅 مصرف هر گیاه دارویی، حتی به صورت دم‌نوش، نیازمند شناخت ویژگی‌های بدنی مصرف‌کننده است و لازم است مصرف درازمدت آنها با مشورت پزشک متخصص طب ایرانی انجام شود.

📚 منابع:
۱. مخزن الأدویه، تألیف سید محمدحسین عقیلی علوی خراسانی شیرازی
۲. متداول‌ترین گیاهان داروئی سنتی ایران، تألیف دکتر غلامرضا امین
۳. غذاها و گیاهان شفابخش از دیدگاه طب سنتی ایران، تألیف دکتر محسن ناصری
۴. شناخت گیاهان دارویی و معطر ایران، تألیف دکتر ولی‌الله مظفریان

نمایش بیشتر

حامد قناد

پیش به سوی یک زندگی سالم ................. ?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا