پزشکی و سلامت

خواص دارویی و درمانی بادنجان

گیاه بادنجان یکساله ، دارای ساقه هایی کرک دار و پر شاخه،برگهایی با کرک های پنبه ای و میوه دراز با رنگ بنفش تیره و سیاه رنگ است.

البته یک نوعی از این گیاه به رنگ زرد و سفید نیز وجود دارد.

در گذشته های دور به نام وغد ،معروف بوده است و تاکنون ۱۱ نوع آن دیده شده است.

دارای ارزش دارویی شناخته شده است و یک نوع آن به عنوان گیاه زینتی کاشت میشود.

زادگاه اصلی این گیاه پرخاصیت ،هندوستان است و بعد از آن به آفریقا و آمریکا رفته و سپس در ایران به خصوص در هرمزگان-بوشهر-خوزستان-گیلان و مازندران کاشت می شود.

 

ترکیبات شیمیایی بادنجان :

از نظر مواد معدنی و ویتامین ها بسیار غنی بوده و دارای ترکیبات زیر است:

آب–چربی–پروتئین–هیدراتهای کربن–سدیم–کلسیم–پتاسیم–فسفر–آهن–ویتامین A,B1,B2 و ویتامین C است.

 

خواص درمانی بادنجان :

۱-محرک و ضد اسپاسم است.

۲-آب ریشه آن در التهابات گوش ،موثر است.

۳-در درمان بیماری آسم ،کاربرد دارد.

۴-خواب آور است و در درمان بیماران عصبی ،موثر است.

۵-محرک میل جنسی است و نطفه را زیاد میکند.

۶-کیفیت خون را بالا برده و تقویت می کند.

۷-کلسترول خون را پایین می آورد.

۸-روغن آن در درمان بواسیر به صورت ضماد ،موثر است.

۹-در زخم های عمیق کاربرد دارد و خون را بند می آورد.

۱۰-خونریزی های روده ای را، از بین میبرد.

۱۱-به عنوان پادزهر در مسمومیت های غذایی، کاربرد دارد.

۱۲-در درمان انسداد و گرفتگی های قلبی و عروقی ،کاربرد دارد.

۱۳-از تخم آن در درمان سرماخوردگی و زکام ،استفاده میشود.

۱۴-سنگ مثانه را از بین میبرد.

۱۵-ملین و خلط آور است.

 

موارد منع:

۱-از مصرف بیش از اندازه آن خودداری گردد.

۲-میوه نارس آن دارای ماده ای سمی،به نام سولانین است که سبب مسمومیت میگردد.

نمایش بیشتر

حامد قناد

پیش به سوی یک زندگی سالم ................. ?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

دکمه بازگشت به بالا