طرز تهیه شیرهای گیاهی(۱) : شیر سویا

شیرهای گیاهی از غلاتی مثل جو، برنج، گندم و مغزهایی مثل بادام، فندق، گردو و یا از سویا و غیره تهیه می‌شوند.این شیرها فاقد کلسترول، لاکتوز و کازئین و در عین حال سرشار از ویتامین‌هایA,B ,C  و E، املاح معدنی (کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر …) و همچنین حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب مفید مثل چربی‌های اشباع نشده می‌باشند.

شیرهای گیاهی مانند شیر سویا برای افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند و همچنین برای افرادی که کلسترول بالایی دارند بسیار مناسب است. خواصی که اشاره شد در تمام شیرهای گیاهی از جمله شیر سویا مشترک است.

 

طرز تهیه شیر سویا :

مواد لازم:

  1. یک فنجان لوبیای سویای بو نداده (هر چه لوبیا تازه‌تر باشد بهتر است)
  2. آب فیلتر شده
  3. مقدار خیلی کم نمک ( نمک دریا )
  4. شیرین کنندۀ دلخواه مانند شیرۀ انگور، شیرۀ افرا، شیرۀ خرما ( سه شیره )
  5. طعم دهنده‌ها مانند وانیل، دارچین، شکلات (دلخواه)

طرز تهیه :

مایع را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید. در این بین، مایع را چند بار هم بزنید و مراقب باشید سر نرود. سپس نمک، شیرین کننده یا طعم دهندۀ دلخواه خود را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید با دمای بسیار کم برای ۲۰ دقیقه بپزد.

در پایان  سرشیر را جدا کنید و شیر را پس از خنک شدن در ظرف دردار بریزید. شیر را  در یخچال قرار دهید و حداکثر تا یک هفته مصرف کنید.