
انبه ، این زرد دوست داشتنی!
میوه بیضوی شکل انبه ، این درخت زیبا با قدمت ۴۰۰۰ ساله خود به خاطر عطر و طعم خوبش ،طرفداران زیادی دارد.
علاوه بر طعم شیرین و عطر دلپذیرش ،دارای خواص درمانی کم نظیری است که به آن اشاره می کنیم.
طول این درخت بدون کرک تا ۱۵ متر هم می رسد و زادگاه اصلی این گیاه ،هندوستان و بعد آز آن به مالزی و برمه و پاکستان گسترش پیدا کرده است.
به خاطر صرفه اقتصادی آن ،در بیشتر نقاط استوایی کاشته می شود.
در ایران نیز در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان ،کاشته شده است
بهترین نوع انبه از نظر طعم و عطر و خواص آن مربوط به هندوستان می باشد.
هسته این میوه خوشمزه بزرگ و سفت دارای خواص درمانی است.
از ریشه،پوست،برگ،هسته و میوه آن استفاده می شود.
ترکیبات شیمیایی :
انبه دارای ویتامین های A,B1,B2,B3 و ویتامین C است و از نظر املاح معدنی دارای کلسیم،پتاسیم،فسفر،آهن و مقادیر زیادی آب و نشاسته و مقادیر کم پروتئین و چربی می باشد.
در انبه موادی به مانند پیوری یلو دای و اسید سیتریک و بنزوئیک وجود دارد.
خواص درمانی :
۱-سیستم ایمنی بدن را، بالا می برد.
۲- در سم زدایی بدن موثر و خون را تصفیه می کند.
۳- در درمان بواسیر، موثر است.
۴-به خاطر داشتن آب زیاد و املاح معدنی آن ادرار را زیاد و در نتیجه به سم زدایی بدن ،کمک می کند.
۵-برگ درخت انبه در درمان عقرب گزیدگی، بسیار موثر است.
۶-میوه نارس انبه ،معده را قوی می کند.
۷-میوه رسیده آن معرق است و در سرعت بخشیدن به سم زدایی بدن ،موثر است.
۸-نیروی جسمی و جنسی را زیاد می کند.
۹-خوردن انبه رسیده،دهان را خوشبو و بوی بد دهان را ،از بین می برد.
۱۰-تب بر است.
۱۱- حرارت بدن را کاهش داده و عطش را برطرف می کند.
۱۲-به خاطر داشتن ماده ای به نام اسید گالیک ،از دهان تا خروج آن از بدن (کل سیستم گوارش ) را ضدعفونی می کند.
۱۳-رنگ رخسار را باز و پوست صورت را جلا می دهد.
۱۴-در درمان خونریزی بین دو قاعدگی ،مصرف مغز هسته انبه بسیار موثر است.
۱۵-مغز هسته آن ،سرفه های سخت و خشک را برطرف کرده و در درمان سرما خوردگی کاربرد دارد.
۱۶-یبوست را خیلی سریع برطرف می کند.
۱۷-مغز هسته این میوه خوشمزه در درمان آسم و تنگی نفس کاربرد دارد.
۱۸-غرغره دم کرده برگ درخت انبه در درمان خونریزی لثه و تقویت آن موثر است.
۱۹- مصرف روزانه شکوفه درخت انبه، برای برطرف کردن سرعت انزال ، بسیار موثر است.
۲۰-مصرف هسته و میوه آن ،ضد استفراغ است.
توجه :
۱-ممکن است افرادی به مصرف انبه حساسیت داشته باشند،ولی بعد از دوران پاکسازی با روش تغذیه طبیعی، مصرف میوه رسیده انبه مشکلی برای این دسته از افراد به وجود نمیاورد.
۲- کسانی که دارای گوارش ضعیف هستند و خوردن این میوه برایشان نفخ آور است بهتر است این میوه را با زیره سیاه و یا زنجبیل استفاده کنند.